Presentació

Som una empresa familiar dedicada a l'elaboració i comercialització del pinyó pelat. El nostre origen es remunta a la dècada dels anys 1950, quan Pere Cortal, sempre amb el suport de la seva muller Àngela Miquel, comença a treballar en la recollida de pinyes de les magnífiques pinedes que disposem a les nostres contrades del nord-est de la Península ibèrica, enfront del Mar Mediterrani (Pinus Pinea).

Al cap de pocs anys, van començar ells mateixos a trencar les pinyes i pinyons amb clova per obtenir el pinyó pelat final. Inicialment, es distribuïa arreu de Catalunya, i posteriorment a qualsevol punt d'Espanya.

Quasi tot el treball era, en els seus inicis, manual però de mica en mica es va anar automatitzant alhora que s'anava millorant tot el procés d'elaboració. Arribats al 1996, el matrimoni, ja amb la seva filla Maria Àngels incorporada a la feina, estableix la societat Fruits Secs Cortal SL.

Actualment, jubilats els fundadors, la seva filla és qui es troba al capdavant. El procés d'elaboració actual permet oferir al mercat un pinyó que se segueix caracteritzant per la seva gran qualitat, fruit d'una acurada selecció de pinyes.

Àngela Miquel i Pere Cortal (1959)
Mariàngels i Pere Cortal (2012)